Hockey krönika: När pengarna blev större än kärleken

Mikael Renberg fick inte de pengar han krävde för att spela vidare i Luleå. Han valde tillslut att fly föreningen och flytta till huvudkonkurrenten Skellefteå - ett val som inte har passerat obemärkt.

Mikael Renberg har flera gånger uttryckt sin stora kärlek till Luleå. Men när klubben inte längre ville betala hans skyhöga lön lämnade han den - och vilket uttåg det blev. Plötsligt var kärleken till klubben inte värd ett korvöre längre. Det som betydde något var en riktigt fet lön. Tydligen fick han de pengar han begärde i Skellefteå och när övergången var klar började såpan på allvar. Luleås Obol-affärer rullades upp och plötsligt kräver Mikael Renberg klubben på miljoner som han anser sig ha blivit av med. Han fortsätter även att uttala sig negativt om klubben, som han bara någon månad tidigare påstått vara förstahandsvalet inför kommande säsong. Det verkligen osar bitterhet om Mikael Renberg.

Det är svårt att redan nu peka på vem som bär ansvaret för Obol-affären. Ett namn som ständigt återkommer när affären dras upp är Mikael Renbergs agent Dan Lundström. Enligt de senaste uppgifterna är det han som har förhandlat fram affären med Obol och även övertalat spelare att skriva avtal med dem. Jag är övertygad att hans namn inte har nämnts färdigt i de här sammanhangen. Att han till exempel känner Obol-mannen Bo Johansson är väl i dagsläget i det närmsta allmänt känt.

Det är i mina ögon oförlåtligt att lova sina supportrar någonting, uttrycka sin kärlek till dem och klubben för att i nästa ögonblick helt ta tillbaka allt.

Jag tänker inte ta någons parti i den här frågan, men jag tycker att hela affären kunde hanterats på ett mycket smidigare sätt. Nu lyser det bara igenom att Mikael Renberg försöker krama fram de miljoner han kan få i slutet av karriären. Han är ingen yngling längre och kanske inte heller ett fossil på skridskor, men han är inte värd lika mycket längre helt enkelt. Det finns i dag många unga, hungriga spelare som är redo att ta hans plats och är mer värda att satsa på för framtiden. Jag lider med supportrarna som får se en kär gammal spelare helt svänga och byta sida. Allt han har sagt och lovat betyder inte längre någonting. Plötsligt blev pengahungern större än kärleken till klubben och allt supportrarna kan göra är att hjälplöst stå och se på.


http://www.svenskafans.com/hockeyzon/artikel.asp?id=172236


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0